Nema komentara

Dobrodošli na blog agencije Mediar nekretnine

 

 

 

 

Poštovani čitatelju,

kao odgovornom posredniku na tržištu nekretnina u ovom specifičnom razdoblju, zadaća nam je pridonijeti oporavku situacije koja se direktno odnosi na sve aktivnosti vezane za promet nekretnina. Ono što u ovom trenutku potpunog zastoja možemo je, svojim dosadašnjim iskustvom i prikupljenim znanjem, dati neke savjete i smjernice, otvarati teme i odgovarati na pitanja.

Računamo da će čitatelji našeg bloga biti dosadašnji i budući klijenti te svi oni kojima su nekretnine iz nekog razloga interesantne.

Cilj nam je da pročitate i možda naučite nešto što do sada niste znali o ovom specifičnom tržištu. Pravom posredniku na prvom mjestu je sigurno i uređeno tržište jer mu samo takvo pruža mogućnost da svoj posao obavlja na ispravan način.

Svjesni smo činjenice da je na tržištu veliki broj agencija koje na prvi pogled pružaju iste ili barem slične usluge, pa se nadamo da ćete na ovaj način dobiti bolji pregled u naš način rada i entuzijazam koji imamo za posao koji svakodnevno radimo.

 

 

S obzirom na novonastale okolnosti uvjetovane ponajprije virusom Covid-19, a zatim i potresom koji je pogodio Zagreb, suradnja svih nas koji smo prisutni na tržištu nekretnina biti će od presudne važnosti. Potpuno je jasno da je pred nama turbulentno razdoblje koje podrazumijeva pad ekonomske aktivnosti koji će se odraziti na sve sektore gospodarstva.

 

Photo by Adam Niescioruk

Da bismo se svi što prije prilagodili novim okolnostima svakako će biti potrebno objektivno sagledati situaciju te primijeniti neke nove mehanizme kako bi se tržište nekretnina što prije koliko toliko stabiliziralo te kako bismo postavili okvire u kojima ćemo osigurati sigurno i odgovorno buduće odvijanje procesa prodaje i potražnje za nekretninama.

Pretpostavljam da čitate ovaj tekst jer ste i sami prisutni na tržištu kao prodavatelj vlastite nekretnine, u potrazi ste za nekretninom ili imate neki slični interes. Iz prethodnog razdoblja u kojemu je potražnja u potpunosti stala, potpuno je jasno da ćemo dosadašnju praksu morati prilagoditi novim okolnostima. U prvom redu, sam proces potražnje za stanovima zahtijevat će osiguravanje maksimalne zdravstvene sigurnosti za sve sudionike.

Naš posao kao posrednika i agenta je upravo u promišljanju na koji način osigurati sve prethodno navedeno, uzimajući u obzir sve naputke dobivene od stožera civilne zaštite, a opet s druge strane pomažući Vam da ostvarite svoje ciljeve.

Ispred svih nas koji smo prisutni na tržištu nekretnina razdoblje je neizvjesnosti i prilagodbe, ali i razdoblje uvođenja nekih novih procesa koji će zasigurno biti korisni u idućem razdoblju. Ponašajući se odgovorno, istovremeno podižemo svijest o važnosti svih mjera koje su donesene radi opće sigurnosti te brinemo o dobrobiti svih nas.

Nadam se da ćete postati naš redoviti čitatelj te da ćemo u budućim tekstovima odgovoriti na neka pitanja koja Vas zanimaju.

 

Srdačan pozdrav,

Mediar nekretnine

 

Komentari (0)