Nema komentara

NAJAM NEKRETNINE

Odluku o najmu nekretnine možda ste donijeli svjesno kupujući stan za tu svrhu ili imate nekretninu koja Vam trenutno ne služi za stanovanje, a predstavlja odličan dodatni prihod te u budućnosti imate daljnje planove sa stanom pa makar oni bili samo konstantni mjesečni financijski priljev. Mnogo ljudi razmišlja na isti način i bavljenje najmom kod nas predstavlja najrasprostranjeniji način ulaganja.

Kada ste se odlučili na iznajmljivanje nekretnine, prvo morate vidjeti koji najmoprimci su vam ciljana skupina; to može ovisiti o više faktora, kao što je lokacija, veličina stana i sobnost, na kojem se stan nalazi katu, ima li lift… Ukoliko ste stan kupili s namjerom iznajmljivanja na duži period, vjerojatno ste se odlučili za manji stan na određenoj lokaciji, npr. u blizini fakulteta ili poslovne zone u kojoj radi veliki broj ljudi. Potražnja za takvim stanovima je velika i kratko su na tržištu. Kod turističkog, kratkoročnog najma, za postizanje najveće iskoristivosti, vjerojatno ste se odlučili za stan u centru grada ili u blizini nekih većih znamenitosti i dobra prometna povezanost sa središtem grada.

Znači, ovisno o potrebama ciljane skupine najmoprimaca, stan je potrebno urediti i opremiti.
Kod uređenja stanova za najam nerijetko je slučaj da vlasnici stan natrpaju starim namještajem koji im više nije potreban. Ukoliko želite biti konkurentni na tržištu koje je jako veliko, posebice danas nakon korona krize, važno je i uređenje prilagoditi potrebama današnjeg vremena.

Trebali bi voditi brigu o činjenici da će Vam se ulaganje u uređenje i opremu višestruko isplatiti. Na taj način možete postići višu cijenu i bržu realizaciju najma. Danas je na tržištu veliki broj spacijaliziranih robnih kuća za opremanje doma s kojima stan možete kompletno urediti i opremiti, a da to ne iziskuje prevelika financijska sredstva. Perilica za rublje i posuđe danas su pravilo, a ne dodatna oprema.
Nakon svakog najma, potrebno je ocijeniti trenutno stanje nekretnine, izvršiti sve potrebne popravke i zamjene, oličiti zidove i temeljito očistiti prostor. Sve treba biti spremno za novog najmoprimca.

Naravno, ukoliko se želite baviti luksuznim najmom, za to morate posjedovati vrhunsku nekretninu na dobroj lokaciji uz koju bi trebali, uz potpunu namještenost i opremu, posjedovati i neke dodatne sadržaje, kao što je balkon i parkirno mjesto.

Ne zaboravite da svaki dodatni sadržaj i pogodnost direktno utječu na konkurentnost nekretnine na tržištu, osiguravaju bržu realizaciju najma i pomažu u postizanju više cijene.

Fotografije iz ovog priloga odnose se na stan iz ponude agencije Mediar nekretnine. Radi se o najmu prekrasnog luksuznog 2-sobnog stana stambene površine 79m2 koji se iznajmljuje zajedno s garažnim parkirnim mjestom i spremištem, a nalazi se na odličnoj lokaciji, Ulica Crvenog križa.

Stan je moderno i decentno uređen, opremljen vrhunskim materijalima i aparatima, s tamnim tonovima namještaja. Čini idealan životni prostor za urbanog poslovnog čovjeka.

Sve dodatne informacije se nalaze u samom oglasu stana dostupnog na našim stranicama ili nas direktno kontaktirajte.

Vaš Mediar nekretnine

Comments (0)