Nema komentara

PRIPREME ZA ZADNJI KRUG APN SUBVENCIONIRANIH KREDITA

Photo by Towfiqu Barbhuiya

 

Vrijeme je za novi krug APN subvencioniranih kredita!

Uz pomoć agencije Mediar nekretnine pronađite željenu nekretninu i pripremite sve potrebno kako biste na vrijeme aplicirali na natječaj.

U nastavku ukratko donosimo uvjete:

 

Photo by Tierra Mallorca

 

⇒ Podnositelj zahtjeva mora biti osoba mlađa od 45 godina i imati prebivalište na području Republike Hrvatske te koji (odnosno čiji bračni ili izvanbračni drug, životni partner ili neformalni životni partner) u vlasništvu nema stan odnosno kuću ili koji su u takvom stanju uporabljivosti da postoje osnovni higijensko-tehnički uvjeti za život ili koji u vlasništvu ima samo jedan stan ili kuću koji su u takvom stanju uporabljivosti da postoje osnovni higijensko-tehnički uvjeti za život, a koju prodaje radi kupnje većeg stana ili kuće odnosno gradnje kuće zbog potreba vlastitog stanovanja.

⇒ Subvencioniranje kredita odobravat će se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće do najviše 1.500,00 eura po metru kvadratnom, odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000,00 eura i čiji rok otplate ne smije biti kraći od 15 godina.

⇒ Visina subvencije ovisiti će o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nekretnina kupuje odnosno gradi i kretat će se od 30 do 51% sukladno stupnju razvijenosti lokalne i regionalne /područne samouprave. ( U gradu Zagrebu visina subvencije iznosi 30%).

⇒ Rok subvencije se dodatno produžuje za dvije godine za svako rođeno, odnosno usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja kredita, kao i za dijete člana kućanstva podnositelja zahtijeva, a koje nema navršenih 18. godina.

 

Photo by Arisa Chattasa

 

Da bi nekretnina bila pogodna za apliciranje na natječaj mora imati sljedeće dokumente:

  • Vlasnički list nekretnine (zemljišnoknjižni izvadak)
  • Akt za građenje građevine u kojoj se nalazi stan ili akt za građenje kuće koja se namjerava kupiti
  • Akt za uporabu građevine u kojoj se nalazi stan ili akt za uporabu kuće koja se namjerava kupiti
  • Energetski certifikat predmetne nekretnine
Photo by Maria Ziegler

Javite nam se na vrijeme kako bismo Vam pomogli da brzo i sigurno nađete za sebe pogodnu nekretninu. S obzirom da je ovo zadnji krug APN kredita u ovom obliku, iskoristite zadnju šansu da uz povoljnije uvjete dođete do svog krova nad glavom.

 

Vaš Mediar nekretnine tim!

 

Komentari (0)