Nema komentara

Živjeti u prirodi i s prirodom, a živjeti u gradu

Photo by Casey Horner

Život u gradu svakako ima svojih prednosti, no istraživanja pokazuju da je kvaliteta života mnogo veća kad smo okruženi zelenilom.

Visoka razina vegetacije na području na kojem živimo direktno je povezana s poboljšanjem mentalnog zdravlja. Prema jednom istraživanju, osobe koje žive okružene zelenilom rijeđe obolijevaju od depresije te im je razina stresa manja za čak 30 posto.

Photo by Nemichandra Hombannavar

Iz istog razloga mnogi se ljudi odlučuju na život u zelenim dijelovima grada. On omogućuje mir, tišinu, svjež zrak, blizinu šume i prekrasan pogled. Ono što se dalje traži je dobra prometna povezanost s brzim pristupom centru grada te blizina svih potrebnih sadržaja.

Dio grada koji zadovoljava ove parametre je Podsljeme, gradska četvrt koja obuhvaća naselja na krajnjem sjevernom dijelu grada, na obroncima Medvednice. Podsljeme uključuje Šestine, Prekrižje, Mlinove, Gračane, Gračansko Dolje, Remete, Markuševac i Vidovec.

Gračani su gradsko predgrađe smješteno na južnim obroncima Medvednice, u tzv. zagrebačkoj podsljemenskoj zoni. Osnovne prednosti koje karakteriziraju stanovanje u podsljemenskoj zoni su priroda, mir te panoramski pogled na grad.

Smješteni su točno ispod najvišeg vrha Sljemena do kojeg iz Gračana vodi cesta i žičara, a povezani su s gradom tramvajima i autobusima.

Od sredine 90-tih do sredine 2000-tih, Gračani su bili jedan od najtraženijih kvartova u Zagrebu, sinonim za elitno zagrebačko naselje. U relativno malim urbanim vilama ispod Sljemena prodavali su se stanovi u novogradnjama izuzetno atraktivni radi svojeg idealnog položaja koji je istovremeno nudio blizinu centra grada i prirodno okruženje u potpunosti. Danas u Gračanima živi nešto više od 7000 stanovnika.

 

Photo by Mediar nekretnine

Dio fotografija korištenih u ovom tekstu odnose se na odličan stan na Markuševačkoj cesti. Osim prekrasno uređenog interijera dodatnu vrijednost nekretnine zasigurno daje divno prirodno okruženje.

Sve dodatne informacije se nalaze u samom oglasu stana dostupnom na našim stranicama ili nas možete direktno kontaktirati.

Vaše Mediar nekretnine

 

Komentari (0)